Cloud oplossingen

Cloud computing is een ICT-trend waar niemand meer om heen kan. Uit onderzoek van Gartner blijkt dat cloud computing op nummer twee staat in de prioriteitenlijst van CIO’s. Organisaties vragen om 24/7 beschikbaarheid, een flexibele werkomgeving en een betrouwbare ICT-infrastructuur. Cloud computing maakt dit mogelijk. Binnen de ontwikkeling van cloud computing zijn er meerdere definities van ‘de cloud’ ontstaan. Wat verstaan wij precies onder cloud computing en welke mogelijkheden biedt dit voor uw organisatie?

Binnen cloud computing onderscheidt men de ‘public’ en de ‘private’ cloud. Misco Solutions implementeert zowel public als private cloud oplossingen, gebaseerd op het pay-per-use systeem. Public cloud oplossingen bevatten de volgende drie componenten:

  1. Infrastructure as a Service (IaaS): met deze oplossing bevindt de ICT-infrastructuur van bedrijven zich niet langer fysiek in de eigen organisatie, maar wordt de infrastructuur betrokken via de cloud uit een extern datacenter. Investeringen vooraf zijn niet nodig, beheer wordt uitbesteed en op- en afschalen kan op ieder gewenst moment.
  2. Platform as a Service (PaaS): de PaaS-laag biedt een aantal diensten bovenop de infrastructuur die het SaaS-aanbieders mogelijk maakt toepassingen op een gestructureerde en geïntegreerde wijze aan te bieden. Denk hier bijvoorbeeld aan verschillende bedrijfsapplicaties.
  3. Software as a Service (SaaS): hiermee is niet de gebruiker eigenaar van de software, maar maakt hij slechts gebruik van de software via de cloud die hij op dat moment nodig heeft. Zo is er geen koopinvestering vooraf benodigd, maar betaalt men naar gebruik.

Private cloud

Private clouds bieden dezelfde voordelen als public clouds, zoals schaalbaarheid en flexibiliteit, met als enige verschil dat zij in het eigen datacenter draaien. De ontwikkeling van private clouds is ontstaan, doordat ICT voor steeds meer organisaties een ‘commodity’ is geworden die de core business optimaal dient te ondersteunen. Hierdoor worden ook de gestelde eisen aan server- en storageoplossingen steeds hoger. Behoeften als 24/7 beschikbaarheid, schaalbaarheid, kostenbesparing en eenvoudig beheer hebben veel organisaties doen besluiten een eigen private cloud te implementeren. Misco Solutions heeft meer dan 30 jaar ICT-ervaring en werkt nauw samen met HP om op maat gesneden oplossingen op het gebied van datacenter optimalisatie aan haar klanten aan te kunnen bieden. Daarmee kan uw organisatie ook profiteren van de voordelen die een private cloud te bieden heeft.

Misco Solutions is één van de weinige partijen met de hoogste HP Converged Infrastructure status, wij zijn in staat een ICT-infrastructuur te implementeren die aansluit op de wensen en behoeften van uw organisatie.

Public cloud

Public clouds verstrekken ICT-diensten naar externe klanten via het internet, waarbij organisaties voornamelijk profiteren van verhoogde schaalbaarheid en flexibiliteit. Misco Solutions biedt verschillende typen oplossingen op dit gebied.

WerkplekDirect biedt gebruikers een online werkplek, die hen in staat stelt altijd en overal te werken. Zo kunnen uw medewerkers vanaf elk device inloggen op hun eigen werkplek, met toegang tot alle documenten en applicaties. Deze public clouddienst van Misco Solutions biedt dan ook dé oplossing voor organisaties die behoefte hebben aan een schaalbare en flexibele oplossing die de productiviteit van werknemers verhoogt en kosten inzichtelijk maakt. Het belangrijkste voordeel ten opzichte van traditionele werkplekken is dat er geen investeringen in de eigen infrastructuur en alle beheer dat daaruit voortkomt, benodigd zijn. Binnen de public clouddiensten van Misco Solutions is ook Office 365 van Microsoft een oplossing die soortgelijke voordelen biedt als WerkplekDirect. Misco Solutions adviseert u graag over de mogelijkheden en de juiste keuze.

Public clouddiensten zijn ontstaan vanuit verschillende business needs, zoals flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie. Deze behoeften zijn voor organisaties eveneens belangrijke businessdrives om de zogenaamde ‘private cloud’ te implementeren.